Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, εξω από το υπουργείο Παιδείας, που ζήτησαν για μια ακόμη φορά μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.

Αντιπροσωπείες των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, η οποία όμως απέβη άκαρπη, αφού, όπως ανέφεραν, ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Εξάλλου, λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών κατάφερε να εισβάλει στον προαύλιο χώρο και εν συνεχεία στο κτίριο του υπουργείου. Μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο κεντρικό αμφιθέατρο του ισογείου.

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι. Ο δρόμος είναι κλειστός από την Αστυνομία  και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καταγγέλλουν ότι «κάθε Ιούνιο φεύγουν 23.000 αναπληρωτές και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί λόγω αυτής της κατάστασης».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις