Ελλάδα

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στα Προπύλαια – Κλειστό το κέντρο [pics, vid]

Συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι απαιτώντας να καταργηθεί ο νόμος Γαβρόγλου. Όπως ήταν αναμενόμενο το κέντρο έκλεισε, για να πραγματοποιηθεί η πορεία.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς, κάτι το οποίο, όπως καταγγέλλουν, δεν έχει γίνει εδώ και 10 χρόνια.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νόμο, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια.

«Όχι στην απόσπαση της διδακτικής επάρκειας – δημόσια και δωρεάν παιδεία» είναι τα βασικά συνθήματα. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και στο θέμα των αναπληρωτών καθηγητών.

paidia silalitirio

paidia silalitirio

paidia silalitirio

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης - Διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της λειψυδρίας
Στην επιστολή του προς τους δημότες ο Βασίλης Χειμαριώτης κάνει λόγο για «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο»
Το Σιδάρι στην Κέρκυρα