Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συγκέντρωση φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας για τα συγγράμματα

συγγράμματα

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας για το ζήτημα της διανομής συγγραμμάτων.

Με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ότι «θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018», επειδή δεν τον έχει πληρώσει το υπουργείο, οι φοιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν δωρεάν συγγράμματα για όλους.


Τονίζουν ακόμη πως τα συγγράμματα πρέπει να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα.

Οι φοιτητές ζητούν επίσης δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Νομικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Τουρκικών Σπουδών και ΝΦΕΕΜΠ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις