Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συγκίνηση στο αντίο του Σπύρου Μερκούρη, αδελφού της αξέχαστης Μελίνας

Συγκίνηση στο αντίο του Σπύρου Μερκούρη, αδελφού της αξέχαστης Μελίνας
φωτογραφία: Eurokinissi

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του Σπύρου Μερκούρη, αδελφού της αξέχαστης Μελίνας.

Το παρών στον ύστατο αποχαιρετισμό στον Σπύρο Μερκούρη έδωσαν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Ίδρυμα “Το Σπίτι του Ηθοποιού”.

Ποιός ήταν ο Σπύρος Μερκούρης

Ο Σπύρος Μερκούρης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών την Παρασκευή (24.08.2018) στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου και μεταφέρθηκε έπειτα από αδιαθεσία. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ο Σπύρος Μερκούρης προερχόταν από πολιτική οικογένεια. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη διάρκεια της κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.

Μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΚ, μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας στη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Οργάνωσε περιοδεία της αδελφής του Μελίνας Μερκούρη σε 14 χώρες της Ευρώπης κατά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (Μάρτης  – Απρίλης 1968).

Χρημάτισε Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού (1981 – 1989), συντονιστής της πρώτης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (Αθήνα 1985), και μέλος της Επιτροπής των Συντονιστών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου για τις πόλεις της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (στη μέση)
Ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Κακλαμάνης και η ηθοποιός κ. Άννα Φόνσου
Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου
οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος (α), Κώστας Λαλιώτης (μ) και Άννα Διαμαντοπούλου (δ)

φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις