Ελλάδα

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Οι συνομιλίες των αστυνομικών την ώρα της καταστροφής στο Μάτι

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την πλήρη αποτυχία του μηχανισμού. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος σχεδόν μετά από μια ώρα. Ηχητικά ντοκουμέντα – σοκ από την τραγωδία στον Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τις συνομιλίες των αστυνομικών το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018 από τον Νέο Βουτζά και το Μάτι δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας του κρατικού μηχανισμού που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 100 ζωές μέσα σε διάστημα περίπου δυο ωρών.

[read4more]

Στο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η “Καθημερινή” είναι ενδεικτικό της άγνοιας κινδύνου που είχαν οι κρατικές υπηρεσίες καθώς αρκετά λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ σταθμός από τα Σπάτα έχει ενημερώσει πως βλέπει καπνό στο Ντράφι,  αρχικά και καθώς προφανώς Άμεση Δράση και Τροχαία δεν είχαν καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπήρχε η εντύπωση ότι ο καπνός αυτός δεν προέρχεται από νέο μέτωπο αλλά από τη φωτιά της Κινέτας που μεταφέρεται με τον αέρα!

Στις 17:43 φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. μαθαίνει για τη σοβαρότητα του προβλήματος στην Ανατολική Αττική καθώς ακούγεται αστυνομικός να ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων ότι: «Στο Νέο Βουτζά εδώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα από καπνούς, δεν υπάρχει ορατότητα και δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο να ενημερωθούν να έρθουν προς τα εδώ. (…) Κέντρο απαραιτήτως οι δυνάμεις στο Νέο Βουτζά πολλές και οι δυτικές ειδικά να ανέβουν προς τα εδώ».

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα στις 18:18:25 αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο: «Εφτασε η φωτιά κάτω στη Μαραθώνος» και ενώ η φωτιά αρχίζει να καίει κάτω από τη λεωφόρο όπου ως τότε κινούνταν ελεύθερα τα αυτοκίνητα καθώς οι οδηγοί και όπως φαίνεται και οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία ενημέρωση δίδεται εντολή για εκτροπές και ζητείται από τους αστυνομικούς να μην έρχονται αυτοκίνητα από τη Μαραθώνος.

Και ενώ οι φλόγες ήδη έχουν βάλει την παραλιακή ζώνη σε κλοιό η ώρα φτάνει 18:29 για να δοθεί εντολή να μην πηγαίνουν τα αυτοκίνητα προς την παραλία, εκεί όπου οι φλόγες σκορπούσαν τον θάνατο.

MATI

Μια ώρα αργότερα αστυνομικός ενημερώνει ότι έχει αποχωρήσει από το σημείο όπου έχει διαταχθεί να κάνει εκτροπή οχημάτων λέγοντας ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του ίδιου και των συναδέλφων του από κατοίκους που αρνούνται να συμμορφωθούν θέλοντας να φτάσουν στα σπίτια τους που κινδύνευαν.

Το μέγεθος της καταστροφής που ακολούθησε αρχίζει να αποκαλύπτεται μετά τις δέκα το βράδυ όταν στις 22:14:48 αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί γύρω στα 30 αυτοκίνητα και ότι βρίσκονται περίπου 800 άτομα εγκλωβισμένα στην παραλία.

MATI

Στις 23:47 υπάρχει σαφής αναφορά σε νεκρό, σε σπίτι στην οδό Πανός στον Νέο Βουτζά, λίγο αργότερα η εικόνα γίνεται ακόμη πιο τραγική καθώς από τον ασύρματο ακούγεται πως πρέπει να σπεύσουν περισσότερα περιπολικά και μηχανές, αποκαλύπτεται πλέον ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Πηγή: Kathimerini

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6