Ελλάδα

Συγκλονίζει ο εθελοντής διασώστης που νοσηλεύεται με γρίπη, πνευμονία και κορονοϊό! (Βίντεο)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει εδώ και λίγες μέρες ο Αλέξης Αλεξίου, ένας εθελοντής διασώστης και μαραθωνοδρόμος. Νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με γρίπη τύπου Β, πνευμονία και κορονοϊό!

Φορώντας μάσκα οξυγόνου μίλησε μέσα από το νοσοκομείο στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε όλο αυτό που έπαθε… «τριπλό τζακ ποτ». «Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, ήμουν ένας άνθρωπος καθ’ όλα υγιής, έχω τρέξει πολλούς μαραθώνιους, δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου, αλλά ο κορονοϊός με βρήκε», τόνισε ο 55χρονος άνδρας.

Click4more Σύψας: Τις επόμενες μέρες θα μας δείξει τα δόντια του ο κορονοϊός

«Αναρωτιέται κι εγώ πως το έπαθα, ούτε γρίπη δεν είχα πάθει στη ζωή μου», είπε ο Αλέξης Αλεξίου και περιέγραψε πως ξεκίνησαν όλα. «Με πυρετό, χωρίς άλλα συμπτώματα, δεν είχα βήμα αλλά είδα ότι πυρετός δεν έπεφτε. Επικοινώνησα με τον γιατρό μου, μου είπε να κάνω κάποιες εξετάσεις, έκανα τεστ για γρίπη, βγήκε θετικό κι εκεί επαναπαύτηκα, λέω μια γρίπη είναι θα περάσει», τόνισε.

Ο κορονοϊός, είπε ο Αλέξης Αλεξίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει με χιούμορ αυτό που του συμβαίνει, είναι «νυχτόβιος», «μπαρόβιος». Το πως περιγράφει όμως τα όσα έζησε, δεν «χωρούν» χιούμορ. «Σε αφήνει το απόγευμα λίγο να χαλαρώσεις και το βράδυ σου μια τρομερή επίθεση με ρίγη».

Εξαιτίας αυτών των συμπτωμάτων, πήγε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, του βρήκαν πολύ σοβαρή πνευμονία και του έκαναν τεστ για κορονοϊό. Σκέφτηκε, είπε, πως αποκλείεται να ήταν θετικός. Αλλά ήταν. «Με μάζεψαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με έφεραν εδώ».

Click4more Κορονοϊός: Η εξομολόγηση 26χρονης στην Κρήτη που έμαθε ότι νόσησε! “Δεν είχα γεύση και όσφρηση”

Τα λόγια του, περιγράφοντας τον κορονοϊό, σοκάρουν. «Έχει φοβερούς πόνους, έχει μαυρίλα, είναι το άγνωστο, δεν ξέρεις αν θα ζήσεις, αν θα πεθάνεις. Έπαιρνα παυσίπονα και ο πυρετός αντί να πέφτει, ανέβαινε. Για μένα το σημείο καμπής ήταν πριν 4 μέρες, εκεί που είχα απελπιστεί, είδα το θερμόμετρο να δείχνει 37 κι εκεί έκλαιγα με λυγμούς γιατί ήξερα ότι ο οργανισμός μου είχε κερδίσει τη μάχη».

Ο Αλέξης Αλεξίου νοσηλεύεται 17 μέρες τώρα και τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Αλλά ακόμη κι εκτός από το νοσοκομείο δεν θα μπορεί να αγκαλιάσει την κόρη του. Όσο για το πως κόλλησε κορονοϊό; Ύστερα από τόσες μέρες νοσηλείας, μόλις σήμερα αρχίζει κάπως να καθαρίζει το μυαλό του.

Μετά την Καθαρά Δευτέρα είχε παρακολουθήσει σεμινάρια σε μια νταλίκα που γίνεται αίθουσα διδασκαλίας. Και εκτιμά ότι μάλλον εκεί κόλλησε.

Δείτε όλα όσα είπε 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Μαχαιριές στην καρδιά είχαν μητέρα και γιος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων
Στη σορό της 54χρονης εντοπίστηκαν συνολικά 43 μαχαιριές, ενώ στο σώμα του 26χρονου διαπιστώθηκε τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο και πέντε μαχαιριές
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η στιγμή που νεαρός εισβάλλει σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μενίδι προσποιούμενος τεχνικό ρεύματος και ψάχνει για χρήματα
Ο νεαρός φαίνεται να κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανοίγει πόρτες και εξερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η ηλικιωμένη τον καθοδηγεί χωρίς να γνωρίζει ότι ο τεχνικός «μαϊμού» ψάχνει χρήματα και τιμαλφή
Μενίδι
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
6
Κύκλωμα αναβολικών: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και εργαστηρίου – Επιμένει ότι όλα ήταν νόμιμα
Ο 51χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το εργαστήριο παρασκευής αναβολικών στο Χαλάνδρι είχε νόμιμη δραστηριότητα
Τα ευρήματα στο φαρμακείο στο Χαλάνδρι