Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συγκλονίζει στο Live News ο άνθρωπος που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά στον Βύρωνα (video)

Συγκλονίζει στο Live News ο άνθρωπος που προσπάθησε  να σβήσει τη φωτιά στον Βύρωνα (video)

Σαν από θαύμα σώθηκε ο άνδρας που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά στο γυμναστήριο της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά στον Βύρωνα. Από καθαρή τύχη, για λίγα μόνο βήματα που δεν πρόλαβε να κάνει, γλίτωσε από βέβαιο θάνατο!

Η έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο των καταστημάτων της κ. Χαρδαλιά στον Βύρωνα σημειώθηκε την ώρα που ο νεαρός πλησίαζε με ένα μπουκάλι νερό για να σβήσει τη φωτιά που έβλεπε.

Λίγες ώρες μετά και ενώ ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τα όσα έζησε μιλάει στο Live News και περιγράφει τα πιο τρομακτικά δευτερόλεπτα της ζωής του. Όταν ξαφνικά μπροστά του, χωρίς να το περιμένει, άρχισαν να σκάνε τα γκαζάκια.

Φωτιά στον Βύρωνα: Πήγε να σβήσει τις φλόγες

Στο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας των καταστημάτων φαίνεται ένα μέρος από τα όσα εκτυλίχθηκαν αργά τη νύχτα της Κυριακής (23.05.2021).

Οι δράστες που ήδη έχουν προλάβει να εξαφανιστούν, έχουν τοποθετήσει γκαζάκια μπροστά στη βιτρίνα κι έχουν ανάψει φωτιά για να τα πυροδοτήσουν.

Click4more: Νίκος Χαρδαλιάς: Βίντεο σοκ από την στιγμή της επίθεσης! Από θαύμα δεν είχαμε νεκρό

Τρία λεπτά μετά ένας οδηγός που περνούσε τυχαία από το σημείο είδε τη φωτιά και σταμάτησε για να τη σβήσει. Πλησιάζει με ένα μπουκάλι νερό στα χέρια και εκείνη τη στιγμή σημειώνεται η έκρηξη. Έντρομος διακρίνεται να τρέχει για να απομακρυνθεί την ώρα που τα καταστήματα τυλίγονται στις φλόγες.

Τα τρία γκαζάκια σκάνε διαδοχικά και σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά στον Βύρωνα. Είναι λίγο πριν τις 02:00 τη νύχτα και μια ανθρώπινη ζωή έχει σωθεί για λίγα εκατοστά. Επειδή ο νεαρός εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δεν επιτάχυνε. Επειδή δεν έτυχε να φτάσει στο σημείο και να έχει προχωρήσει πιο κοντά στην είσοδο.

Αναζητούνται οι τρεις κουκουλοφόροι 

Τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις τριών κουκουλοφόρων που αναζητούνται.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση έγιναν πέντε προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι έρευνες στρέφονται σε άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, με τις Αρχές να θεωρούν πως στην τελική φάση της εμπρηστικής επίθεσης, πήραν μέρος δύο άτομα.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να βρουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του νεαρού που σώθηκε από θαύμα, να τον ρωτούν από το πρωί για τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά του.

«Ήμουν τυχερός»

Μάλιστα, όπως τόνισε ο άνδρας που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά, μιλώντας ζωντανά στο Live News, αρχικά πίστεψε ότι πρόκειται για κάποιο βραχυκύκλωμα, και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να τη σβήσει με το μπουκάλι με το νερό που είχε στην κατοχή του:

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός. Αρχικά σκέφτηκα να πατήσω τη φωτιά για να σβήσει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις