Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συγκομιδή ελιών από το Δήμο Αλίμου για άπορες οικογένειες

Συγκομιδή ελιών από το Δήμο Αλίμου για άπορες οικογένειες

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Αλίμου ξεκίνησε το «λιομάζωμα» με σκοπό να βοηθήσει αδύναμες κοινωνικές ομάδες του.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη συνεργεία του Δήμου αλλά και εθελοντές έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή ελιάς από τα δέντρα που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους του Αλίμου.

Και αυτή η κοινωνική δράση του Δημάρχου Αλίμου βοηθά σημαντικά οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και μάλιστα με ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.

Όπως έγραψε και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στα social media: «Ξεκινήσαμε και φέτος να μαζεύουμε τις ελιές από τα δέντρα που βρίσκονται σε πεζοδρόμια, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε τις ελιές που συλλέγουμε σε ελαιοτριβείο, όπου και παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Το λάδι αυτό συσκευάζεται και το διαθέτουμε δωρεάν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Όποιος πολίτης επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά στο λιομάζωμα, μπορεί να τηλεφωνεί στο Τμήμα Πρασίνου, τηλ. 210 9810445 και 210 9810778.

Καλή σοδειά!!».

Η συγκομιδή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ τα συνεργεία του Δήμου κάνουν και τις απαραίτητες εργασίες, όπως κλάδεμα, για να συνεχίσουν οι… αλιμιώτικες ελιές να δίνουν καρπούς.

Άλλωστε  ο Θουκυδίδης, ο μέγας ιστορικός της αρχαιότητας, που γεννήθηκε στον Δήμο Αλιμούντος, το σημερινό Άλιμο και αποτελεί έμβλημά του, μέσα από κείμενά του έχει αναφερθεί στα οφέλη του λαδιού για την υγεία. Για ακόμα μία χρονιά λοιπόν, μέσα από την κοινωνική δράση του Δήμου, θα δοθεί σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις