Ελλάδα

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στο 251 ΓΝΑ η ηγεσία της Πυροσβεστικής για τους τραυματίες

Ο υποστράτηγος Αστέριος Τσιούρβας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πληρώματος και μετέφερε τις ευχές της ηγεσίας του Σώματος για ταχεία ανάρρωση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλεύονται οι δύο διασωθέντες από τα ελικόπτερα που ενεπλάκησαν στη φονική σύγκρουση στην Ψάθα, μετέβη τη Δευτέρα (03.08.2026) ο προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, υποστράτηγος Αστέριος Τσιούρβας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, μία ημέρα μετά το δυστύχημα με τα δύο ελικόπτερα, των οποίων η σύγκρουση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ψάθα, βυθίζοντας στο πένθος την Πυροσβεστική και ολόκληρη τη χώρα.

Κατά την παρουσία του στο νοσοκομείο, ο υποστράτηγος Αστέριος Τσιούρβας ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας των δύο μελών του πληρώματος που επέζησαν. Στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί τους, κατά την οποία τους ευχήθηκε ταχεία και πλήρη ανάρρωση, μεταφέροντας παράλληλα το ενδιαφέρον και τις ευχές της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή, όταν δύο μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Bell συγκρούστηκαν ενώ επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά που είχε ξεκινήσει από το Πόρτο Γερμενό και είχε επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ψάθας.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο Δανός χειριστής του ενός ελικοπτέρου και ο Έλληνας μεταφραστής που επέβαινε μαζί του. Οι δύο επιβαίνοντες στο δεύτερο ελικόπτερο, ένας Βρετανός χειριστής και ένας Έλληνας μεταφραστής, κατάφεραν να διασωθούν.

Καθοριστική ήταν η αντίδραση του κυβερνήτη του δεύτερου ελικοπτέρου, ο οποίος, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Λίγο αργότερα το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ οι δύο επιβαίνοντες είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και να σωθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
9
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
73