Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Aγωγή για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καταθέσει πολυτραυματίας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Aγωγή για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καταθέσει πολυτραυματίας

Ο πρώτος πολυτραυματίας από το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη Λάζος Παπαζήσης προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του σταθμάρχη και παντός υπευθύνου, ενώ την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι μέσα στο τρένο ήταν γύρω στα 400 άτομα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης δικηγόρος του τραυματία Λάζου Παπαζήση από το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη εξηγεί πως θα κινηθεί νομικά εκπροσωπώντας τον πελάτη του… Ο Παπαζήσης μάλιστα αν και τραυματίας τράβηξε βίντεο από τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών. 

«Σήμερα κάναμε παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας για τον εντολέα μου πολυτραυματία που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κατάγματα πλευρά, ενώ έχουν μπει τζάμια στα μάτια του και κάνει ειδική θεραπεία. Η κατάστασή του είναι πολλή άσχημη και δεν μπορεί να κινηθεί.

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας καταθέσαμε την πρώτη παράσταση για στήριξη της κατηγορίας. Ο πελάτης μου ανέφερε ότι ένιωσε ένα μεγάλο τράνταγμα και πετάχτηκε πάνω. Αυτός είχε πολλά αίματα και έκλαιγε γιατί δεν μπόρεσε να σώσει κάποιους από τους συνεπιβάτες του στο δεύτερο βαγόνι. Ηταν τυχερός, έπεσε κάτω έσπασε τα πλευρά του και μπήκαν τζάμια στα μάτια του. Η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη, αλλά δεν ξέρουμε την πορεία του», είπε ο κ. Μπαρτζώκης.

«Ήταν γύρω στους 400 οι επιβάτες»

Όπως ανέφερε θα προσθέσουν και νέα δεδομένα στην υπόθεση, ενώ υποστήριξε ότι στο τρένο ήταν περίπου 400 άτομα…. «Εμείς κάναμε παράσταση στην στήριξη κατηγορίας γιατί θέλουμε να βάλουμε και νέα δεδομένα στην υπόθεση. Την απόπειρα ανθρωποκτονίας διότι κινδύνευσε να πεθάνει με ενδεχόμενο δόλο. Ο υπεύθυνος γνώριζε την επικινδυνότητα της κατάστασης όταν γύρισε το κλειδί και αφού το αποδέχεται ο κατηγορούμενος μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο.

Ο πελάτης μου ξεκίνησε από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται. Το δρομολόγιο αυτό ήταν το πιο φτηνό και υπολογίζω ότι οι επιβάτες ήταν γύρω στους 400. Και αυτό γιατί στην Λάρισα δεν έκοψαν εισιτήριο γιατί ήταν κλειστό το γραφείο. Μου είπε ότι χάθηκαν πολλοί που ήταν δίπλα του και το βαγόνι ήταν γεμάτο. Επίσης ανέφερε ότι ένας γεροδεμένος έσπασε το τζάμι και βγήκαν όλοι από το παράθυρο και πήρε φωτιά. Η ευθύνη είναι σε τέσσερις κατηγορίες και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες μία μία. Η εντολή που έχω είναι να κάνω αγωγή κατά των τεσσάρων εταιριών του σταθμάρχη, και όποιου άλλου κληθεί ένοχος αλλά κοιτάμε και τις ευθύνες του υπουργείου Μεταφορών».

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις