Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Εφιάλτης» το εστιατόριο της αμαξοστοιχίας – «Βλέπουμε μέσα σώματα σε κακή κατάσταση»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Εφιάλτης» το εστιατόριο της αμαξοστοιχίας – «Βλέπουμε μέσα σώματα σε κακή κατάσταση»

Στο εστιατόριο της αμαξοστοιχίας επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (02.03.2023).

Στη νέα επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο Βασίλης Βαρθακογιάννης δήλωσε πως μέχρι στιγμής είναι 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως είπε, το βαγόνι του εστιατορίου έχει καταπλακωθεί από το 2ο βαγόνι, το οποίο και σηκώθηκε με γερανό για να συνεχιστούν οι έρευνες. Από το εστιατόριο έχουν ανασυρθεί από το πρωί 7 σοροί.

 «Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού – εστιατορίου», προσέθεσε.

«Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους» είπε και προσέθεσε ότι για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή.

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Τέλος, σημειώνεται ότι έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.

«Βλέπουμε σώματα σε άσχημη κατάσταση»

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε πως οι διασώστες βλέπουν πως στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα. «Δυστυχώς τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, διότι λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί τα σώματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι ουσιαστικά λόγω του φορτίου της σύγκρουσης που υπέστησαν, δυστυχώς είναι σε άσχημη κατάσταση».

«Για κάποιο λόγο εμφανίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο σε αυτό το χώρο, ίσως να είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, ίσως να είναι κάποια άλλη συσκευή», ανέφερε στη συνέχεια.

Τόνισε πως στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. «Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις