Πέμπτη, 22 Φεβ.
15oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έστησαν σκηνές ΕΜΑΚ και στρατός – Κόβουν λαμαρίνες ψάχνοντας ανθρώπους

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έστησαν σκηνές ΕΜΑΚ και στρατός – Κόβουν λαμαρίνες ψάχνοντας ανθρώπους

Mπροστά στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα βρίσκονται τα συνεργεία διάσωσης που εξακολουθούν να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη.

Στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκονται και δύο τεράστιοι γερανοί οι οποίοι ανασηκώνουν κομμάτια από τα βαγόνια των τρένων που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Η ΕΜΑΚ αλλά και ο στρατός έχουν στήσει σκηνές στο σημείο της τραγωδίας, καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμών αναμένεται να κρατήσουν ώρες ακόμα. Στις έρευνες βοηθά και σκύλός διασώστης της ΕΜΑΚ.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 38 νεκροί και 6 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. 

 

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας εξακολουθούν να βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και κυρίως πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.

Αυτό που απασχολεί όλους είναι το τι έφταιξε και έγινε το τρομακτικό δυστύχημα σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο στο οποίο υπάρχουν διπλές γραμμές και τα τρένα μπορούν να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.

Πάντως στην περιοχή η οσμή του καμένου κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα αφού μετά τη μετωπική σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με την εμπορική, άρπαξαν φωτιά τα τρία πρώτα βαγόνια του επιβατικού τρένου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις