Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Φεύγουν οι πρώτες νεκροφόρες με τις ταυτοποιημένες σορούς – Που εστιάζουν οι έρευνες σήμερα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Φεύγουν οι πρώτες νεκροφόρες με τις ταυτοποιημένες σορούς – Που εστιάζουν οι έρευνες σήμερα

Σήμερα γράφεται η «τελευταία πράξη» για δεκάδες επιβάτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους απ΄τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Από νωρίς σήμερα το πρωί θα αρχίσουν να φεύγουν οι νεκροφόρες από το νοσοκομείο της Λάρισας με τις σορούς που ανασύρθηκαν από τα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Μέχρι στιγμής, το νεκροτομείο στη Λάρισα έχει παραλάβει 57 σορούς, καθώς και 10 σάκους με ανθρώπινα μέλη.

Δυο νταλίκες-ψυγεία βρίσκονται σε χώρο δίπλα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Μεταφέρουν σορούς και ανθρώπινα μέλη, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Με τα έως τώρα στοιχεία, 24 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας είχε πει πως «οι σοροί ήταν 43 χθες (01.03.2023), που έχουμε ολοκληρώσει τις νεκροτομές και άλλες 14 σήμερα ( 02.03.2023). Μέχρι στιγμής, συνολικά οι σοροί είναι 57, συν ακόμη 10 νεκροτομικοί σάκοι με ανθρώπινα μέλη. Την απόλυτη εικόνα θα την έχουμε όταν λάβουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ταυτοποίησης. Τότε θα ξέρουμε και που βρισκόμαστε», είπε.

Όπως συμπλήρωσε η ίδια, τις αμέσως επόμενες ώρες θα παραδοθούν 14 σοροί στις οικογένειες των θυμάτων.

Πως συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο σημείο της τραγωδίας συνεχίστηκαν χθες ακόμα και μέσα στη βροχή και την Πέμπτη, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα των ερευνών, κυρίως στο βαγόνι-κυλικείο.

Δύο άθικτες φιάλες υγραερίου εντοπίστηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ εξετάζεται το αν υπήρχαν κι άλλες φιάλες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν πιθανώς στο εστιατόριο του τρένου και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η ισχυρή έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Πληροφορίες πως ο σταθμάρχης είχε ενημερωθεί 17 λεπτά πριν πως κατεβαίνει εμπορικό τρένο

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως o σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες φέρεται να είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν συμβεί το μοιραίο ότι κατεβαίνει και εμπορικό τρένο.

Ο σταθμάρχης κατηγορείται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, σωματικές βλάβες και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Θα απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο (4 Μαρτίου), 4 ημέρες μετά την τραγωδία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του, ο σταθμάρχης παραδέχεται και αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Οι πραγματικοί υπαίτιοι θα τιμωρηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ωστόσο η λύτρωση για όλους θα είναι να μην ξαναυπάρξουν τέτοιες συνθήκες που να οδηγήσουν σε άλλο ενα φρικιαστικό δυστύχημα, όπου αθώες ψυχές χάνονται για πάντα.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις