Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας – Πήρε προθεσμία για το Σάββατο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον οδηγήθηκε εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας προκειμένου να απολογηθεί για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Είπε πως ο πελάτης του έχει αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών του, ωστόσο δε φταίει μόνο αυτός.

«Έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει μια αμέλεια από τους παράγοντες. Υπάρχουν στοιχεία στα οποία θα μπορούσε να είναι προσεκτικότερος, αλλά μέχρι εκεί», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

Ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα (αχθοφόρος στον ΟΣΕ, εργαζόμενος στο υπουργείο Παιδείας), είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής φέρεται να παραδέχεται το μοιραίο του λάθος και αποδίδει το αιματοβαμμένο περιστατικό στην “κακιά στιγμή”.

stathmarxis

nor

Αποστολή στα Τέμπη: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική μπορεί να σχετίζεται με την κακοκαιρία Daniel, εξηγεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Αυτό που εξετάζουμε είναι «ο τυφώνας Daniel το 2023 να μετατόπισε κάποια μολυσμένα πτηνά στην Αττική γιατί τα κουνούπια μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου από πτηνά»
Κουνούπι
Φωτιά στη Χαλκιδική: Το «ευχαριστώ» του προέδρου Ιατρικού Συλλόγου σε εθελοντές και πυροσβέστες – «Ευτυχώς δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή»
«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους άνοιξαν ένα σπίτι, πρόσφεραν νερό, ένα χέρι βοήθειας ή απλώς στάθηκαν δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή φοβόταν»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του προαστιακού Πάτρας – Άγιος Ανδρέας: Είχε διακοπεί λόγω οχήματος πάνω στις γραμμές
Η Hellenic Train επισημαίνει ότι, εξαιτίας του περιστατικού, αναμένονται καθυστερήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των δρομολογίων έως ότου απομακρυνθεί το όχημα
Προαστιακός Πάτρα
Ανανεώθηκε πριν 40 λεπτά