Ελλάδα

Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα λόγω της πορείας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Στην κινητοποίηση και την απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η κεντρική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστό όλο το κέντρο λόγω της πορείας.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος, η πορεία ξεκίνησε προς το Σύνταγμα, ανέβηκε τη Φιλελλήνων και στη συνέχεια από την Αμαλίας κινήθηκε προς τη Βουλή.


Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για παράλογες εντολές της τρόικας και για αδιέξοδο της στρατηγικής του «καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά». Όπως είπε, σήμερα η χώρα είναι σε χειρότερη θέση απ’ ό,τι το 2012.

Παράλληλα, ζήτησε εκ νέου εκλογές, λέγοντας ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός της ρήξης και της αναπόφευκτης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.








Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις απεργίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΗΣΑΠ και Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Στην Αθήνα, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τρένα και προαστιακός, καθώς στον ΟΣΕ έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία και άρα οι συρμοί θα μείνουν όλη μέρα ακινητοποιημένοι. Γι’ αυτό και τις ώρες που θα λειτουργεί το Μετρό, οι συρμοί θα φτάνουν μέχρι το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ήδη, Aegean και Olympic Air ανακοίνωσαν ματαιώσεις πτήσεων εξαιτίας των κινητοποιήσεων.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά τα 7 παλικάρια του που σκοτώθηκαν στη Ρουμανία: Ρίγη όταν οι σοροί έφτασαν στην Τούμπα - Το τρισάγιο και η μεταφορά τους στην πατρίδα
Κάηκε η Τούμπα στον αποχαιρετισμό των 7 φιλάθλων, τη μνήμη των οποίων οι φίλοι τους τίμησαν με καπνογόνα και συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα
Πομπή 7 σορών των θυμάτων του δυστυχήματος με τους φίλους του ΠΑΟΚ 8