Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συλλαλητήριο LIVE – Εικόνα από το Σύνταγμα

Συλλαλητήριο LIVE – Εικόνα από το Σύνταγμα
Φωτογραφία Eurokinissi

Χιλιάδες κόσμου έχει ήδη συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δείτε live εικόνα.

Μπορεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία να ξεκινά στις 14:00 αλλά από νωρίς το πρωί της Κυριακής χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.

Με σημαίες, πανό και συνθήματα, όσοι συμμετέχουν έχουν μαζευτεί στην πλατεία Συντάγματος. Τόσο η πλατεία όσο και οι γύρω δρόμοι, γεμίζουν σιγά σιγά κόσμο.

Δείτε live εικόνα από το συλλαλητήριο

Life Events

Και από το Βεργίνα TV

Ποιοι θα μιλήσουν στο συλλαλητήριο

Όλα έτοιμα για το συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.

Το συλλαλητήριο συντονίζουν:
Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Aυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης
Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων International Hellenic Association
Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο
Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Από τις 06:00 το πρωί έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να φτάσουν με ασφάλεια στο Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις