Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συλλαλητήριο Μακεδονία: “Σκ@τ@ στους φασίστες”! Συνθήματα στο Σύνταγμα

συλλαλητήριο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πολύς κόσμος συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο όσοι έφταναν στην “καρδιά” της Αθήνας, είδαν γραμμένα συνθήματα σε διάφορα σημεία.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 14:οο το μεσημέρι της Κυριακής, 20.01.2019, ωστόσο από νωρίς το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αρκετά νωρίτερα, πάντως, φαίνεται πως αναρχικοί είχαν επισκεφθεί το Σύνταγμα κι έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα σε διάφορα σημεία του Συντάγματος.

Ούτε εθνικιστές ούτε πατριώτες, σκ@τ@ στους φασίστες” λέει ένα, “κανένα όνομα δεν μας ενώνει, κανένα έθνος δεν μας χωρίζει“, λέει ένα δεύτερο, ενώ ένα τρίτο αναφέρει: “Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι τα κράτη, τα αφεντικά, η πατριαρχία“.

Δείτε τα συνθήματα που γράφτηκαν πριν το συλλαλητήριο

συλλαλητήριο συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία – Κλειστό μετρό, κλειστοί δρόμοι

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής της αστυνομίας από το πρωί της Κυριακής στις 10:00 έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις με αφορμή το συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις