Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σύλλογος Γονέων του δημοτικού του 11χρονου Αμίρ: Καλά έκαναν και του πήραν την σημαία

Αμίρ παρέλαση σημαία 28η Οκτωβρίου

Ο μικρός Αμίρ από το Αφγανιστάν κληρώθηκε να είναι ο σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όμως, ο διευθυντής του σχολείου είχε άλλη γνώμη. Έτσι, έδωσε την σημαία αλλού και στον Αμίρ την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου.
Η δικαιολογία που είχε προβάλλει ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού ήταν ότι το παιδί δεν ήθελε να μπει στην εκκλησία. Γεγονός που διέψευσε η μητέρα του μικρού Αμίρ.
Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν μεγάλος και το υπουργείο Παιδείας, αν και με καθυστέρηση διέταξε προκαταρκτική έρευνα.
Αυτά μέχρι σήμερα που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
Στην ανακοίνωση, οι γονείς στέκονται απέναντι στο παιδί και την οικογένειά του και στο πλευρό του διευθυντή. Δηλαδή, από Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, γίνεται Σύλλογος Διευθυντή και Δασκάλων.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».
σ.σ. Και αφού στηρίζουν όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, γιατί ο Αμίρ δεν κράτησε την σημαία;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις