Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σύμφωνο Συμβίωσης: Βροχή τα “γαλλικά” στη Μητρόπολη – “Είσαι ξεφτίλας”

Σύμφωνο Συμβίωσης: Βροχή τα “γαλλικά” στη Μητρόπολη – “Είσαι ξεφτίλας”

Δεν έλειψαν οι καυγάδες σε διαμαρτυρία ομοφυλόφιλων έξω από τη Μητρόπολη. Τα “γαλλικά” εκατέρωθεν έπεφταν βροχή την ιστορική ημέρα ψήφισης του Συμφώνου Συμβίωσης.

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια έξω από τη Μητρόπολη, διαφωνόντας για τον τρόπο διαμαρτυρίας τους έξω από την εκκλησία.  

“Ήρθαμε να απαντήσουμε με αγάπη στον λόγο μίσους του Αμβρόσιου. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2015 να γίνεται τέτοια διάκριση εις βάρος μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Αυτό που απαιτούμε είναι εξίσωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως διακρίσεων.

Δεν ήταν σχεδιασμένο να βάλουμε ράσα. Μετά από τις δηλώσεις του Αμβρόσιου θεωρήσαμε ότι ήταν κατάλληλος τρόπος για να απαντήσουμε. Πιστεύω ότι από τα δύο άκρα μπορούμε να φτάσουμε στη μέση. Το συγκεκριμένο ιδανικά θα θέλαμε να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση για την αποδοχή των ομοφυλόφιλων εντός του σώματος της εκκλησίας.

Το σύμφωνο συμβίωσης δεν μας καλύπτει καθόλου. Χαιρόμαστε, είναι ένα πρώτο βήμα. Αλλά από την άλλη δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την τεκνοθεσία που είναι βασική προϋπόθεση για τον σχηματισμό οικογένειας. Θα είμαστε αργότερα και μέσα και έξω από τη Βουλή. Η ενέργειά μας είχε συμβολικό χαρακτήρα”, δήλωσε ένας από τους νεαρούς “παπάδες” που το φιλί τους άναψε φωτιές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε