Ελλάδα

Συμμετοχή της ΕΛΑΣ σε μεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση: Απετράπησαν παράνομες συναλλαγές 67,5 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η έβδομη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη, για την καταπολέμηση του φαινομένου της μεταφοράς παράνομου χρήματος, με την ονομασία «European Money Mule Action 7 (EMMA 7)».

Η δράση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές Υπηρεσίες από 27 χώρες, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2021, με την υποστήριξη της Europol, της Interpol, της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation – EBF), της FinTech FinCrime Exchange (FFE) και των εταιριών Western Union, Coinbase, Fourthline και Microsoft. Την επιχείρηση υποστήριξαν παράλληλα, περισσότερα από 400 τραπεζικά ιδρύματα και λοιποί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Συνολικά εντοπίστηκαν 18.351 μεταφορείς παράνομου χρήματος, ταυτοποιήθηκαν 324 εντολείς, ενώ 1.803 άτομα συνελήφθησαν και ξεκίνησαν 2.503 ποινικές έρευνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν 7.000 απατηλές συναλλαγές και απετράπησαν απατηλές συναλλαγές ύψους 67.500.000 ευρώ. Στην επιχείρηση, από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, σε συνεργασία με τα εθνικά πιστωτικά ιδρύματα, διερεύνησε 72 υποθέσεις παράνομης μεταφοράς χρημάτων με την χρήση ενδιαμέσων (money mules) και απετράπησαν.
Συνολικά, στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, απετράπησαν απατηλές συναλλαγές ύψους 353.100 ευρώ.

Από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, ταυτοποιήθηκαν 13 άτομα που δραστηριοποιούνταν – ενεπλάκησαν ως μεταφορείς παράνομου χρήματος (money mules) και σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, οι οποίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
1
«Άφαντη» η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά – Κανένα ενδιαφέρον και καμία συγγνώμη στον 71χρονο που δάγκωσε ο σκύλος της
Έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη στιγμή της επίθεσης στη Βουλιαγμένη και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τη στάση της μόνο μετανιωμένη δεν δείχνει
Από την επίθεση στον 71χρονο 2
Αμφιλοχία: Ο 67χρονος είχε χτυπήσει τον 95χρονο πατέρα του το Πάσχα καταγγέλλει συγγενής της οικογένειας – «Είχε μώλωπες στο πρόσωπο»
Ο δράστης που ήταν πρώην αστυνομικός, είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ πριν κάποια χρόνια, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση βιασμού
O 67χρονος πρώην αστυνομικός που ομολόγησε τη δολοφονία του 95χρονου πατέρα του 1