Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συμμορίες Αφγανών τρομοκρατούσαν την Αθήνα: Δολοφονίες και εκβιασμοί στο παλμαρέ τους

Συμμορίες Αφγανών τρομοκρατούσαν την Αθήνα: Δολοφονίες και  εκβιασμοί στο παλμαρέ τους

Δύο επικίνδυνες συμμορίες Αφγανών εξάρθρωσε η αστυνομία. Τα μέλη τους έκαναν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς σε βάρος συμπατριωτών τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα ως μέλη των συμμοριών, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται ακόμα 10 άτομα.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., εξιχνιάστηκαν 2 ανθρωποκτονίες, 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας και 3 περιπτώσεις εκβίασης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και στο πλαίσιο ενδελεχούς προανακριτικής έρευνας, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των δύο συμμοριών, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται συνολικά σε 2 ανθρωποκτονίες, 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας και 3 περιπτώσεις εκβίασης.

Ειδικότερα, οι δύο συμμορίες δρούσαν με σκοπό την επικράτησή τους στο κέντρο της Αθήνας και την εδραίωσή τους στην εκβίαση καταστηματαρχών.

Από τις έρευνες της αστυνομίας, κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα και 2 οχήματα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες, για την ανακάλυψη των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις