Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συμπληρωματική έρευνα για Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ

Συμπληρωματική έρευνα για Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Συμπληρωματική ανάκριση διέταξε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του για την υπόθεση του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αφορούσε σχεδιαζόμενη δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και την υπόθεση των υποκλοπών.

Το Συμβούλιο Εφετών εξαφάνισε το 3269/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, κάνοντας δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση και διέταξε τη διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης.

Κι αυτό διότι έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί αν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελούν απόρρητα έγγραφα κατά την έννοια του άρθρου 146 ΠΚ.

Συνεπώς, οι τρεις κατηγορούμενοι δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας ενώ για

φυσική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο Εφετών μετά από εφέσεις που είχαν καταθέσει οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Τον Σεπτέμβριο του 2017 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ο πρώην υπουργός και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις