Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Συμβούλιο Επικρατείας: Πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για λαθραίες μπανάνες – Ετεροχρονισμένες «καμπάνες»

Συμβούλιο Επικρατείας: Πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για λαθραίες μπανάνες – Ετεροχρονισμένες «καμπάνες»

Το Συμβούλιο Επικρατείας επικύρωσε πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για λαθραία εισαγωγή 2,2 τόνων μπανάνες. Η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε εννέα χρόνια μετά την κατάθεση αίτησης αναίρεσης.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησε σε επικύρωση φορολογικών προστίμων ύψους 3.080.874 ευρώ σε εταιρεία για παράνομη εισαγωγή 2.229.096 τόνων μπανάνας.

Ειδικότερα, εταιρεία από το Τελωνείο Καβάλας εισήγαγε μέσω Ιταλίας (Ραβέννα) με πλαστά πιστοποιητικά και μειωμένους δασμούς, 2.229.096 τόνους μπανάνες από το Εκουαδόρ της Νότιας Αμερικής.

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε η πλαστότητα των πιστοποιητικών εισαγωγής και επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας για έξι περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής μπανανών.

Στη συνέχεια, η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά δεν δικαιώθηκε και το 2014 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναίρεσης κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με τις οποίες της επιδικάστηκε το ποσό των 3.080.874 ευρώ για πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

Εννέα χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που με έξι αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης της εταιρείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις