Ελλάδα

Συναγερμός για τα κρούσματα στα γηροκομεία – Τεστ για όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από διακοπές

"Οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται" είπε ξεκάθαρα ο Υπουργός Υγείας, μετά τα δύο γηροκομεία της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες ημέρες έγιναν "πηγή" κορονοϊού με δεκάδες κρούσματα ενώ ήδη μετράμε τους πρώτους νεκρούς...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι 22 κρούσματα κορονοϊού “γεννήθηκαν” στο γηροκομείο στον Εύοσμο, όταν μία ηλικιωμένη που μένει εκεί, βγήκε έξω για εξετάσεις -προφανώς κόλλησε κορονοϊό- και επέστρεψε στο γηροκομείο.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, σε άλλο γηροκομείο, στο Ασβεστοχώρι, αποκαλύφθηκαν πάνω από 30 κρούσματα του ιού. Όπως είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας που πήγε ο ίδιος στο σημείο, οι άτυχοι ηλικιωμένοι σε εκείνη την περίπτωση, είχαν κολλήσει από εργαζόμενο στο γηροκομείο, ο οποίος με τη σειρά του είχε κολλήσει τον φονικό ιό από το παιδί του που είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Μετά από όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στις προνοιακές δομές.

Click4More: Κι άλλο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης εστία κορονοϊού – 22 κρούσματα!

«Αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται. Είχαμε συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου» όπως ανακοίνωσε.

«Οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορονοϊό».

«Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνας, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα – ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας πως «με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων από τις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει τους ειδικούς μας», είπε και, απευθυνόμενος κυρίως στους νεότερους, συμπλήρωσε: «Βάλτε μάσκα, τηρήστε αποστάσεις. Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη».

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας και για άλλες χώρες που δοκιμάστηκαν από το πρώτο κύμα του κορονοϊού επισήμανε: «Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1.000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και στη Βρετανία. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων και στη Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία… Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος» ανέφερε ο υπουργός Υγείας που διευκρίνησε ωστόσο ότι «είναι φύσει αδύνατον να τεστάρεις όλο τον πληθυσμό καθημερινά». 

Πηγή: skai

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Την επόμενη εβδομάδα οι τοξικολογικές του Γιώργου Μαζωνάκη - Καταθέτουν οι εργαζόμενες του ιατρείου για τον θάνατό του
Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες επικοινωνίες μεταξύ της γιατρού και του υπνοθεραπευτή που κατάθεσε τη Δευτέρα - Σε εξέλιξη οι έρευνες από την ΑΑΔΕ για τις οικονομικές συναλλαγές του ζευγαριού
Οι 2 κατηγορούμενοι γιατροί
Ακόμα και πισώπλατα μαχαίρωνε ο 27χρονος την Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα - Κοιμόταν για ώρες ο δράστης μετά το φονικό
Ο 27χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για οπαδική βία και μικροκλοπές - Γιατί τα οικονομικά κίνητρα που ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν πείθουν τις αστυνομικές αρχές - Απολογείται την Πέμπτη
25χρονη Πηνελόπη 8
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
14
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
7