Ελλάδα

Συναγερμός και έρευνα στα ΕΛΤΑ για το πακέτο – βόμβα στον Σόιμπλε!

Εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν «οι ενδεχόμενες αβλεψίες» από πλευράς της εταιρείας που χειρίζεται το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης - εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών και επικίνδυνων αντικειμένων για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό, διενεργούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Επιπλέον, η διοίκηση των ΕΛΤΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας «για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, η διαδικασία είναι σε προανακριτικό στάδιο» ενώ σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, «θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία».

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου του 2017, με ανάρτηση στο Indymedia, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

“Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας”

Πιο αναλυτικά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην ανακοίνωσή τους, δηλώνουν πως διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια.

Ο προαναφερόμενος εξοπλισμός ελέγχου είναι Γερμανικής κατασκευής, ο πλέον σύγχρονος που υπάρχει στην Ελλάδα, ανανεώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 από τα ΕΛΤΑ, είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί στο αεροδρόμιο “‘Ελ. Βενιζέλος”.

Ο χειρισμός του εξοπλισμού, όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, γίνεται από εξειδικευμένη εταιρία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρία, από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.

Έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη μετά την έκρηξη φακέλου – βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι – Ψάχνουν πακέτα – βόμβες από την Ελλάδα!

«Τονίζουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων. Οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακίστηκε ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 16χρονη Μάγια – Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την έκδοσή του
Όπως είπε η δικηγόρος του, ο 17χρονος θέλει να δικαστεί στην Ελλάδα γιατί σύμφωνα με τη μητέρα του δέχεται απειλές σε περίπτωση που επιστρέψει στην Πολωνία
Ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 16χρονης
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος