Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συναγερμός και στο «Γεννηματάς»: Δεκάδες κρούσματα σε νοσηλευτές και γιατρούς

Συναγερμός και στο «Γεννηματάς»: Δεκάδες κρούσματα σε νοσηλευτές και γιατρούς

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των υγειονομικών υπαλλήλων. Μόλις τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας, τον Ευαγγελισμό, τουλάχιστον 92 υγειονομικοί νοσούν με κορονοϊό με αποτέλεσμα να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε ένα ακόμα μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, στο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA δεκάδες υγειονομικοί που εργάζονται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί, πως την ώρα που υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, πέντε κλινικές του έχουν μετατραπεί σε Covid, ενώ η διοίκηση συζητάει να ανοίξει μία ακόμα κλινική. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κάθε μέρα 600-700 άτομα προσέρχονται στο νοσοκομείο για μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα την Τρίτη οι ποσοστιαίες αναλογίες θετικών εργαζομένων είναι από 1,4 μέχρι 3,5%. Στο «Γεννηματάς» τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 79 κρούσματα στο σύνολο του προσωπικού που είναι 2.800. 

 

Σημειώνεται πως ήδη στον Ευαγγελισμό τα επισκεπτήρια έχουν σταματήσει σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ του προσωπικού.

95 άτομα περιμένουν κρεβάτι ΜΕΘ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τουλάχιστον 95 βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ, ενώ κάποιοι είναι στη λίστα αυτή από τις 20 Νοεμβρίου. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις