Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Πάνω από 30 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας! – Πηγαίνει ο Τσιόδρας

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Πάνω από 30 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας! – Πηγαίνει ο Τσιόδρας

Στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι που έμεναν εκεί ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε εκείνους που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι και εργαζόμενοι. Παράλληλα, γίνεται ιχνηλατηση επαφών άλλων 100 ανθρώπων!

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πηγαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα κρούσματα κορονοϊού από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, αγγίζουν τα 35!

Αρχικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό 7 ηλικιωμένοι από 80 έως 92 ετών, οι οποίοι έμεναν στον οίκο ευγηρίας. Ακολούθησαν τεστ τόσο στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό και όπως προέκυψε τα κρούσματα ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 30!

Click4More: Κορονοϊός: Αγωνία στον Έβρο μετά τα κρούσματα σε δεύτερο γάμο! Θετικοί γαμπρός και νύφη!

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών άλλων εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους!

Σημειώνεται, πως οι επτά ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν πρώτοι με κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Είναι σε κλινικής κορονοϊού απλής νοσηλείας, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους από άλλα νοσήματα.

Τι λένε από τον οίκο ευγηρίας

Σύμφωνα με το grtimes ο οίκος ευγηρίας επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται» είπε ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. «Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε ο κ. Ζαγκλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria, grtimes

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις