Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία! Αγνοείται Mirage 2000 στο Αιγαίο

Mirage

– Αγωνία για αεροσκάφος Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας
– Είχε απογειωθεί για αναχαίτιση και επέστρεφε στη Σκύρο όταν χάθηκε από τα ραντάρ
– Έπεσε εννέα ναυτικά μίλια ανοιχτά της Σκύρου, λίγο πριν προσγειωθεί
– Είχε έναν χειριστή – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
– Η φρεγάτα Ψαρά άλλαξε πορεία για να συμμετάσχει στις έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο
– Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις: Δεν πετούσε αεροσκάφος μας στην περιοχή την ώρα του περιστατικού

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.04.2018) στην Πολεμική Αεροπορία. Αεροσκάφος Mirage 2000 – 5 που επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο μετά από επιχείρηση αναχαίτισης, αγνοείται εδώ και λίγη ώρα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις εξελίξεις σχετικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000 – 5 χάθηκε περίπου στις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Η πτώση του, αξίζει να σημειωθεί, δεν σχετίζεται με την αναχαίτιση. Μάλιστα, τόσο το ελληνικό υπουργείο Άμυνας όσο και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην πτώση του ελληνικού μαχητικού.

Ο πιλότος του δεύτερο μαχητικού, σύμφωνα με το onlaert.gr, ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mirage 2000 – 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα απο τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Η ανακοίνωση για το Mirage 2000-5

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας “σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου”.

Ποιοι συμμετέχουν στις έρευνες

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην περιοχή των ερευνών πλέει και η φρεγάτα Ψαρά, που άλλαξε πορεία.

Από πλευράς Λιμενικού, στις έρευνες για τον πιλότο του μαχητικού συμμετεχουν τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι έρευνες γίνονται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις