Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνάντηση Πλεύρη – Πατούλη για ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της Αττικής

Συνάντηση Πλεύρη – Πατούλη για ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της Αττικής

Η προτεραιοποίηση και ο προγραμματισμός των έργων και των δράσεων που δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη με τον Γιώργο Πατούλη.

Ειδικότερα η συζήτηση που είχε ο Θάνος Πλεύρης με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη εστιάστηκε στη δρομολόγηση υλοποίησης μίας νέας μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (διευρυμένο κέντρο υγείας) στην Ανατολική Αττική, στις διαδικασίες εξειδίκευσης του εξοπλισμού υγειονομικής περίθαλψης βάσει χαρτογράφησης των σχετικών αναγκών και στην ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) της Περιφέρειας.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, μετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και συνεργάτες του υπουργού.

«Στόχος είναι και μέσω του νέου μας Περιφερειακού Προγράμματος της Αττικής για την περίοδο 2021-2027 να συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα προς όφελος της υγείας των πολιτών της Αττικής, όπως κάναμε και με το προηγούμενο ΕΣΠΑ», ανέφερε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας πως μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014 – 2020 ολοκληρώθηκαν 22 έργα υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ, με χαρακτηριστικότερα το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου και την προμήθεια εξοπλισμού σε διάφορα νοσοκομεία.

Παράλληλα, όπως τόνισε, σε ό,τι αφορά τις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο (ΕΚΤ), ολοκληρώνονται 21 έργα συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ, με χαρακτηριστικότερα την πρόσληψη 1.400 γιατρών και νοσηλευτών (επικουρικό προσωπικό) για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι στο νέο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 προβλέπονται πάνω από 127 εκατ. ευρώ για υποδομές και δράσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης «εξήρε την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Γιώργο Πατούλη, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη συμβολή της Περιφέρειας στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Παράλληλα, διατύπωσε τη βούληση να γίνει πιο ενεργή η συνεργασία των δομών του υπουργείου με τις δομές Υγείας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ισχυροποίηση του δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις