Ελλάδα

Συνάντηση Τσιάρα, Κράνη με δικηγόρους – “Θωρακίζουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”!

Το ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και των δυσλειτουργιών που προκαλούνται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης, εθιμοτυπικής, συνάντησης του αρμόδιου υπουργού, Κωνσταντίνου Τσιάρα και του υφυπουργού, Δημήτρη Κράνη με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε τους δικηγόρους ως φυσικούς συμμάχους στη διαρκή προσπάθεια για την αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Επανέλαβε ταυτόχρονα τη βούληση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της.

Τέλος ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του χώρου μέσα από διαρκή θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο