Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Σε εξέλιξη η συνάντηση με Τσίπρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Σε εξέλιξη η συνάντηση με Τσίπρα

Το πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν για τα θέματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ειδικότερα για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας θα ανακοινώσουν μετά την συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17.53 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Οι δυο άνδρες αναμένεται να κάνουν κοινές δηλώσεις μετά τις 19.30. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνος του αλλά με Συνοδικούς Αρχιερείς και το Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας.
Τον συνοδεύουν οι μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος και Πατρών Χρυσόστομος, καθώς και ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας. Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος θα ζητήσει διευκρινήσεις για τον όρο «θρησκευτική ουδετερότητα» όπως το είπε άλλωστε και δημόσια την Δευτέρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα διμερούς συμφώνου και αν πρόκειται να συζητηθούν κάποια θέματα αλλά χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, αυτά θα είναι
  1. Αν θα δίνουν διαβεβαίωση οι Μητροπολίτες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  2. Αν θα ορκίζει ο Αρχιεπίσκοπος υπουργούς και πρωθυπουργούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που θα συζητηθούν, όμως δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις