Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συνεδριάζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους – Στην Επανομή πέταξαν άδεια βαρέλια στους αστυνομικούς

Συνεδριάζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους – Στην Επανομή πέταξαν άδεια βαρέλια στους αστυνομικούς

Στην Νίκαια της Λάρισας ξεκίνησε το μεσημέρι η Πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών, όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και τον τρόπο που αυτές θα κλιμακωθούν.

Μετά την συνάντηση που είχαν οι αγρότες την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τα νέα μέτρα στήριξης που τους ανακοινώθηκαν, από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για κάτι περισσότερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους επανέλαβε ότι ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

Οι αγρότες από την πλευρά τους δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και στη σημερινή συνεδρίαση θα πάρουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων τους, ενώ από χθες συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

Πάντως μετά τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν διαμορφωθεί δύο μέτωπα στα αγροτικά μπλόκα. Το ένα κάνει λόγο για πιο ήπιες κινητοποιήσεις με σταδιακή αποκλιμάκωση και το δεύτερο προτείνει πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ. Η δεύτερη είναι και η κυρίαρχη πρόταση.

Στους δρόμους με τρακτέρ και άδεια βαρέλια στην Επανομή

Στο μεταξύ, στους δρόμους βγήκαν με τα τρακτέρ τους αλλά και με άδεια βαρέλα οι αγρότες της Επανομής στη Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες ήθελαν να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο, όμως του έκανε μπλόκο η αστυνομία.

Μάλιστα πέταξαν προς τους αστυνομικούς άδεια βαρέλια, μια πράξη που παραπέμπει στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού.

Στη Θεσσαλονίκη απλώνεται και πάλι το κίνημα των αγανακτισμένων αγροτών, καθώς μετά τις συνελεύσεις αποφασίστηκε εκτός από την Επανομή, η συγκέντρωση σε: Χαλκηδόνα, Δερβένι, Μάλγαρα, ενώ εχθές αγρότες από το μπλόκο Παιονίας απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων για δύο ώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις