Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το “Απόλλων” [video]

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το “Απόλλων” [video]

Από νωρίς βρίσκονται στο Καβούρι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έξω από το ξενοδοχείο όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ, παρουσία του πρωθυπουργού.

Ένα συνέδριο που γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους αστυνομικούς να έχουν στήσει διπλό κλοιό, αφού για να μπει κάποιος στον χώρο πρέπει να περάσει 2 ελέγχους!

Την ίδια ώρα απαγόρευση υπάρχει και στους δημοσιογράφους να μπουν μέσα, κάτι που συμβαίνει για 2η φορά στα χρονικά! (Η προηγούμενη ήταν στην προηγούμενη απόπειρα για συνέδριο, στην Ρόδο).

Οι συγκεντρωμένοι έχουν στήσει εξέδρα έξω από τον χώρο, στην οποία μιλούν συνδικαλιστές αλλά και υπάρχουν διάφορα… δρώμενα.

Μάλιστα μίλησε στο μικρόφωνο μέσω… τηλεφώνου ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής, που ανέφερε πως συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που μπήκαν τελικά στον χώρο κάλεσαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να διώξει τους ατσυνομικούς και τους εισαγγελείς, να αφήσει τους υπόλοιπους αντιπροσώπους και τους δημοσιογράφους να μπουν μέσα και έτσι να ξεκινήσει το συνέδριο.

Σύμφωνα με τον κ. Περράκη, η απάντηση που πήραν ήταν “έτσι θέλουμε να γίνει το συνέδριο, με αστυνομία και εισαγγελείς”.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία προβλέπει ότι θα μιλήσουν μόνο εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, και αμέσως μετά θα γίνει ψηφοφορία για την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Καταγγελίες για αποκλεισμό εκλεγμένων συνέδρων

Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ εκλεγμένος αντιπρόσωπος με τη ΔΑΣ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος καταγγέλλει πως η αστυνομικοί με εντολή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ απαγορεύουν σε εκλεγμένους συνέδρους να μπουν στο χώρο!

Συγκεκριμένα αναφέρει πως έχουν δοθεί λίστες με όλα τα ονόματα, και πως απαγορεύεται ακόμα και σε εκλεγμένους συνέδρους να μπουν, κρίνοντας από την πολιτική τους τοποθέτηση.

«Είναι ντροπή της κυβέρνησης, της αστυνομίας, των δυνάμεων καταστολής, που σήμερα απαιτούν από τον κάθε ένα αντιπρόσωπο με βάση το χαρτί που έχουν και την πολιτική ταυτότητα που τους έχει δώσει αυτή η συνδικαλιστική μαφία να δουν αν θα περάσει κάποιος μέσα ή όχι. Έχουν τα ονόματα όλων, τι είναι ο καθένας, τι κόμμα είναι, τι θεό πιστεύει και τα έχουν δώσει αυτοί, οι χαφιέδες. Κατά τα άλλα θα κάνουν δημοκρατικό συνέδριο. Απαγορεύουν να μπεις μέσα, έχουν στην πύλη barcode και εδώ καλούμε τον Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση: Είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας; Να είναι εδώ μπροστά και να απαγορεύει στους αντιπροσώπους να μπουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με βάση την πολιτική τους ταυτότητα;».

Το ίδιο καταγγέλεται για τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου Η ΔΑΣ αναφέρει ότι “Οι “μαφιόζοι” της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ αυτή τη στιγμή μεθοδεύουν όχι μόνο τη νομιμοποίηση, χωρίς συζήτηση, των πιο κραυγαλέων περιπτώσεων εργοδοτικής παρέμβασης και νοθείας, αλλά σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό ζωντανών, υπαρκτών συνδικαλιστικών οργανώσεων με δράση, όπως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αν και πήραν κάρτες και διαπιστεύσεις, σχεδιάζεται τελευταία στιγμή ο αποκλεισμός τους”.

Στη συγκέντρωση υπάρχουν και συνδικαλιστές που φορούν μάσκες που απεικονίζουν… μαϊμούδες, θέλοντας έτσι να δηλώσουν πως πρόκειται συνέδριο με “μαϊμού” αντιπροσώπους και χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως από την αρχή το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει την διαδικασία, λέγοντας πως έχει στηθεί με νόθους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν από σωματεία και συνδικάτα που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Καταγγέλλει επίσης πως το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι να γεμίσει με ψήφους την κάλπη και να ξαναεκλεχτεί, γι αυτό η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας “ξεμπερδεύει” με το συνέδριό της μέσα σε λίγες ώρες.

Το ΠΑΜΕ ζητά συνέδριο εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» και απαιτώντας να γίνουν – όπως λέει – ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για τα ζητήματα που «καίνε» τους εργαζόμενους, για την ανάγκη να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του.

Δείτε τις εικόνες που έστειλε αναγνώστης του newsit.gr

22 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των συνταξιούχων που αναφέρουν ότι τους απαγορεύτηκε να μπουν, ενώ μέχρι τώρα συμμετείχαν κάθε φορά.

Και… μαϊμούδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις