Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σκύρο: Εντυπωσιακές εικόνες από τις στρατιωτικές ασκήσεις

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σκύρο: Εντυπωσιακές εικόνες από τις στρατιωτικές ασκήσεις

Στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ η διμερής διακλαδική συνεκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου.

Η Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία είναι τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στη σχεδίαση και διεξαγωγή αμφίβιων, αποβατικών και αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες στη διμερή στρατιωτική άσκηση είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη Συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:

* Από τον Στρατό Ξηράς 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AH-64D και 1 Ε/Π UH-1H.

* Από το Πολεμικό Ναυτικό 1 Αρματαγωγό (Α/Γ).

* Από την Πολεμική Αεροπορία 1 ζεύγος Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16 σε αποστολή Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS) με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών από εξειδικευμένο προσωπικό Joint Terminal Attack Controller (JTAC).

* Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου προσωπικό από την 32 ΤΑΞ ΠΖΝ.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα από την 26th Marine Expeditionary Unit (MEU). H Συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στην επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με φίλες και σύμμαχες χώρες και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους με σκοπό την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας και πέραν αυτής.

πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις