Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford»

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford»

Συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» των ΗΠΑ, διεξήχθη στις 2 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων και του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ συμμετείχαν τα οργανικά αεροσκάφη F/A-18E/F του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στη συνεκπαίδευση με το αεροπλανοφόρο με το αεροσκάφος EMB-145H Αεροφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).

Η συνεκπαίδευση αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» στο πλαίσιο παρουσίας του Carrier Strike Group 12 στο οποίο υπάγεται το αεροπλανοφόρο, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η συνεκπαίδευση αποτελεί συνέχεια και της συνεχούς παρουσίας Ελληνικών Ναυτικών Μονάδων ως συνοδεία της Δύναμης Κρούσης Αμερικανικών Αεροπλανοφόρων κατά τον πλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη συνεκπαίδευση, υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά αντικείμενα ελέγχου αεροσκαφών σε σενάρια εναέριας μάχης που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις