Ελλάδα

Συνελήφθη για εμπρησμό ο 25χρονος που προσήχθη για τη φωτιά στο Σέιχ Σου – Στο «κάδρο» κι άλλα άτομα

Συνελήφθη ο νεαρός άνδρας που προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό για τη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί της Παρασκευής (07.06.24).

Ο νεαρός άνδρας που περιφερόταν κοντά στο σημείο, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για εμπρησμό και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, εξετάζεται και η συμμετοχή άλλων ατόμων στον εμπρησμό.

fotia seix sou

fotiaΗ φωτιά προκλήθηκε λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί, κοντά στο Φιλίππειο, ενώ επί τόπου έσπευσαν άμεσα 18 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα που κατάφεραν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

fire feix sou fire feix sou

Την ίδια ώρα, στις φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, από τα ξημερώματα, αναφέρεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι η πυρκαγιά με δύο εστίες που εκδηλώθηκε στο Σέιχ Σου (σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη) οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση. Για τη συγκεκριμένη φωτιά, όπως αναφέρει ο υπουργός, συνελήφθη άνδρας 25 ετών, ο οποίος κρατείται ενώ έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του Βασίλη Κικίλια έχει ως εξής:

«Η σημερινή ημέρα ξημέρωσε με τους πυροσβέστες μας να δίνουν μάχες με τις φλόγες, καθώς εκδηλώθηκαν τέσσερις επικίνδυνες πυρκαγιές, εκ των οποίων η μία οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Στο Καλέντζι Κορινθίας και στην Ελευσίνα οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Το ίδιο και στη Σάμο, όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων, drones και ενός ελικοπτέρου, λόγω του δύσβατου σημείου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε κορυφογραμμή του νησιού.

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν δύο εστίες στο Σέιχ Σου σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη. Συνελήφθη άνδρας 25 ετών με τα μαλλιά του καψαλισμένα, ενώ πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας. Κρατείται και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες μας, οι οποίοι θα βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Ρούτσι και Ζωή Κωνσταντοπούλου με σκούπες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: «Τιμωρητική η τροπολογία, μην πειράξετε τα παιδιά»
«Εάν ήταν τα παιδιά σας εδώ πέρα, τι θα κάνατε; Είμαστε εδώ ειρηνικά, δεν είμαστε εμείς η απειλή, άλλοι είναι - Τα παιδιά εδώ είναι η οικογένειά μου και έτσι θα παραμείνουμε» λέει ο Πάνος Ρούτσι
Η ομάδα "Μέχρι Τέλους" στο σημείο που είναι γραμμένα τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
37
«Ματωμένο» γλέντι στα Χανιά: Τον πυροβόλησε στο στήθος και τράπηκε σε φυγή – Συγγενείς θύμα και δράστης
Ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, και φέρεται να είναι 25χρονος που έχει συγγενική σχέση με το θύμα
Περιπολικό 10
Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός 51χρονος άνδρας από πυροβολισμούς στη γιορτή κάστανου στην Κίσσαμο – Χόρευε και δέχτηκε σφαίρες στο στήθος
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα το ένοπλο επεισόδιο σχετίζεται με άλλο ένοπλο συμβάν που είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή πέρυσι
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας 14