Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνελήφθη γνωστός youtuber για βασανισμό ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Συνελήφθη γνωστός youtuber για βασανισμό ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Συνελήφθη γνωστός youtuber που πριν μερικούς μήνες το όνομα του είχε εμπλακεί σε μια φρικαλέα υπόθεση διαδικτυακού βασανισμού ΑμεΑ, τα οποία σε ένα on line θέατρο φρίκης και παραλόγου, έκαναν τους γελωτοποιούς που χτυπιόντουσαν μεταξύ τους, φθάνοντας στα ακραία σημεία να ξυρίζουν τα κεφάλια τους ή να προβαίνουν σε ανάρμοστες πράξεις που ευτελίζουν την ανθρώπινη φύση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από έφοδο που έκαναν σε χώρο στο Αιγάλεω, το μεσημέρι της Τρίτης (06.02.2024) πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο youtuber με το προσωνύμιο «Αρχηγός» με την κατηγορία της « Εμπορίας ανθρώπων», Σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων», «Απειλή» «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας», ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που ελάμβαναν μέρος σε αυτό το απάνθρωπο διαδικτυακό τσίρκο συνεχίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες είχε πέσει στα δίχτυα του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένας ανταγωνιστής του συλληφθέντος οποίος προέβαινε στις ίδιες πράξεις σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η κακοποιητική δράση του αρχηγού

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, «ο κατηγορούμενος γνωστός με το ψευδώνυμο (σ.σ. αναφέρεται στο όνομα που χρησιμοποιούσε στην πλατφόρμα) ή «Αρχηγός», κατά το χρονικό διάστημα από την 03-01- 2023 έως και την 06-02-2024, καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.
Ειδικότερα την 00:15 ώρα της 06-02-2024 , ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω».

Η σύλληψη

Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν χρόνο πραγματοποίησαν επιχείρηση για να βάλουν στο χέρι τον youtuber. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΛ. ΑΣ «μεσημβρινές ώρες της 06-02-2024 Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. “Εμπορία Ανθρώπων”, 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” και 333 Π.Κ. “Απειλή”, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

Σε δομή τα ΑΜΕΑ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την έφοδο των αρχών, στον χώρο του συλληφθέντος βρέθηκαν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο (2) άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας. Ο συλληφθείς πρωινές ώρες της 07-02-2024 με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις