Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνεχίζεται η Οδύσσεια των Ελλήνων στο αεροδρόμιο Στάνστεντ – Τώρα τους απειλούν

Συνεχίζεται η Οδύσσεια των Ελλήνων στο αεροδρόμιο Στάνστεντ – Τώρα τους απειλούν

Με μια live μετάδοση μέσω Facebook από το παγωμένο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου ο Ανδρέας Βουτού περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βιώνουν από το απόγευμα της Τετάρτης οι δεκάδες Έλληνες, που μετά από μια σειρά τραγικών λαθών και παραλήψεων, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους εσωτερικούς χώρους του αερολιμένα.

Από τα συνολικά 200 άτομα, που ζητούν να επαναπατριστούν αυτή τη στιγμή, μέσα στο αεροδρόμιο έχουν παραμείνει τα 80 με την Ελληνική Πρεσβεία να τους αποκαλεί ωμά, ψυχρά “υγειονομική βόμβα” και τις αρχές να έχουν ξεκινήσει ήδη τις απειλές, πως στην περίπτωση που δεν φύγουν μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, θα στείλουν αστυνομικούς να τους βγάλουν με το ζόρι.

Όπως εξηγεί στην περιγραφή του ο νεαρός Έλληνας, όσοι από τους ταξιδιώτες είχαν να μείνουν κάπου έφυγαν προς εκείνους τους προορισμούς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που ξενοίκιασαν τα σπίτια τους και άφησαν τις δουλειές τους, αγωνιούν για την τύχη τους. Ως μοναδική λύση που τους προτείνεται είναι να μεταβούν με όποιο τρόπο σε συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας στο Λονδίνο, με την Πρεσβεία να τους καλύπτει τα έξοδα για ένα βράδυ, ενώ από εκεί και για όσο χρειαστεί, θα πληρώνουν εκείνοι μέχρι να υπάρξουν νέες πτήσεις :

“Ήρθε μια αντιπροσωπία της πρεσβείας εδώ. Η πρόταση που μας κάνανε ήταν να ταξιδέψουμε με διάφορα μέσα, όπως θέλει ο καθένας κι αν έχει λεφτά να ταξιδέψει, δεν τους ενδιαφέρει, στην άλλη μεριά του Λονδίνου στο Πάντιγκτον, απόσταση δυο ώρες όπου με βάσει το lockdown θα είναι σίγουρα περισσότερο. Η προσφορά που μας κάνουν είναι μόνο για ένα βράδυ, για κάθε άλλο θα το πληρώνουμε από την τσέπη μας, έως ότου υπάρξουν άλλες πτήσεις. Είναι στενάχωρο από τη μια γιατί ακόμα και η πρεσβεία, όπως μας είπε, μας θεωρούν μια “υγειονομική βόμβα” γι αυτό δεν μας κουνάνε, όμως θέλουν να μας μεταφέρουν με τα μέσα στο κέντρο του Λονδίνου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φέρουν αστυνομία να μας βγάλει έξω. Ήμασταν διακόσιοι “καθυστερημένοι”, οι οποίοι ήρθαμε σε λάθος μέρα, σε λάθος πτήση και κολλήσαμε, αυτό όμως τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι και για μας”.

Δείτε την περιγραφή του νεαρού Έλληνα

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης

Δήλωσε: «Ντροπή!!!! Αναζητείται κυβερνητικό στέλεχος με ίχνος ευαισθησίας. Αναζητείται ένας Υπουργός με στοιχειώδη υπευθυνότητα… Αναζητείται το αποτελεσματικό επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, όχι στην επικοινωνία αλλά στα προβλήματα των Ελλήνων. 4 ημέρες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, πάνω από 70 συμπολίτες μας. Κύριοι της κυβέρνησης αν τα παιδιά σας, οι γονείς σας ή οι οικείοι σας ζούσαν αυτό το δράμα, μέσα στην κρίση του κορονοϊού πως θα ενεργούσατε;

Έλαβα ένα e-mail απο μία νέα Ελληνίδα από τους δεκάδες εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Με ενημέρωσε ότι από την Τρίτη 24 Μαρτίου, 200 περίπου συμπατριώτες μας βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψουν. Νέοι, γέροι και παιδιά. Από αυτούς πάνω από 70 δεν έχουν την δυνατότητα να φύγουν από το αεροδρόμιο. Έχουν ξενοικιάζει το σπίτι τους, έχουν παραιτηθεί από τη δουλειά τους ή έχουν απολυθεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις