Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Συνεχίζεται σήμερα (31.01.2023) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, με την μητέρα του παιδιού να κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Ειδικότερα,  κατηγορούμενη κάθεται στο «εδώλιο» για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της Τζωρτζίνας. Το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη.

Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο που της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η σημερινή θα είναι η τρίτη συνεδρίαση του Δικαστηρίου. Στις 9 Ιανουαρίου κατά την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης το οποίο απορρίφθηκε.

Η διαδικασία άρχισε με την κλήρωση των ενόρκων και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και η δίκη διεκόπη για την επόμενη συνεδρίαση στις 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ούτε εκείνη την ημέρα άρχισε καθώς την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κληθεί σε απολογία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας με το δικαστήριο να δίνει νέα διακοπή στην υπόθεση για σήμερα.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, εφόσον αρχίσει η αποδεικτική διαδικασία, θα καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση, ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενη, που αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών, παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Οι δικαστές αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, κατέληξαν πως η κατηγορούμενη πρέπει να δικαστεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και την απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού της, πράξεις που της αποδίδουν πως τέλεσε με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις