Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνεχίζεται το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ για περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους στην Αττική

Συνεχίζεται το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ για περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους στην Αττική
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ συνεχίζει με νέο κύκλο διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους στους δήμους όλη της Αττικής, μετά τη διασφάλιση του ποσού των 6 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια και την υπογραφή της επέκτασης της σχετικής σύμβασης μέχρι τέλος του έτους.

Τα προϊόντα αποτελούν τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, βασικής υλικής συνδρομής, νωπά και είδη οπωροπωλείου, και θα δοθούν σε περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν τη σύμβαση.

Ειδικότερα, περίπου 3,7 εκατ. τεμάχια τροφίμων θα διανεμηθούν μέχρι τέλος του 2023 , τα οποία προστίθενται στα ήδη 6 εκατ. που έχουν διανεμηθεί συνολικά από το 2020.

Σημειώνεται πως με το επιπλέον ποσό των 6 εκατ. ευρώ που διασφάλισε η περιφέρεια από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 21,5 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε πως «η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη και να τους στηρίζουμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις