Ελλάδα

Σύνοδος Πρυτάνεων: Ανησυχία για την εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – Ναι στον εμβολιασμό

Την έντονη ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής εξέφρασε η Σύνοδος Πρυτάνεων.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει την «ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές».

«Ζητούμε, υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών. Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων» προστίθεται.

Παράλληλα, με άλλη της ανακοίνωση, η Σύνοδος εισηγείται την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση και προς τούτο «θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
18χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από κλαμπ στη Σάμο - «15 άτομα τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν, τους έλεγε να σταματήσουν και τον κλωτσούσαν»
«Όλα τα χτυπήματα, τα έχει φάει στο πρόσωπο. Είμαστε στο νοσοκομείο. Είμαστε δεύτερη μέρα εδώ. Δεν ξέρουμε τι έχει. Το μάτι του το ένα βλέπει θολά. Έχει ζαλάδες»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πιάστηκε στα «πράσα» εγκληματική οργάνωση που προμήθευε όλη την Κρήτη με πυρομαχικά από την Αλβανία
Έκρυβαν τα πυρομαχικά σε ειδική κρύπτη αγροτικού φορτηγού - Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης, ο «εγκέφαλος» που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και τα αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας
Πυρομαχικά
1