Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνωστισμός, αυτή η “μάστιγα” – “Μάσκα παντού” και αλλαγές σε μπαρ και beach bar

Συνωστισμός, αυτή η “μάστιγα” – “Μάσκα παντού” και αλλαγές σε μπαρ και beach bar

Να καθιερωθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ζητούν οι λοιμωξιολόγοι, που επιμένουν πως η “σύσταση” δεν αρκεί και η χαλάρωση μπορεί να φέρει κι άλλες απαγορεύσεις, όπως για παράδειγμα στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των beach bar!

Τα κρούσματα σε έξαρση, η αγωνία για τα «ορφανά» σε Αττική και Θεσσαλονίκη δεδομένη, όπως και η ανησυχία για τη χαλάρωση. Κάθε μέρα, οι λοιμοξιωλόγοι ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και χτυπούν… “καμπανάκια” για τον συνωστισμό, κυρίως στα beach bar.

Χαρακτηριστικές είναι οι νέες δηλώσεις των λοιμωξιολόγων Μάριου Λαζανά και Χαράλαμπου Γώγου. Και οι δυο ζήτησαν να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. “Δεν βλέπετε τον Τσιόδρα που όταν πάει σε σύσκεψη φοράει μάσκα;”, είπε ο πρώτος μιλώντας στο OPEN, ενώ ο δεύτερος, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως μπορεί να έρθει η στιγμή που να πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη και στα μπαρ!

Ο κίνδυνος όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μας περικυκλώνει, δήλωσε ο Μάριος Λαζανάς και διεμήνυσε ότι αυτό που συμβαίνει με τις παραλίες, τα μπαρ και τα beach bar, πρέπει να τελειώσει άμεσα. «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός. Βλέπετε τι γίνεται στα beach bar και στις παραλίες; Μπορεί να χρειαστεί να μπουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους», είπε.

Η… “μάστιγα” του συνωστισμού στα beach bar

Ο Μάριος Λαζανάς δεν απέκλεισε νέους περιορισμούς (στα beach bar π.χ.), πέραν από εκείνους για τα πανηγύρια. Και ζήτησε «παντού μάσκα» γιατί «μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο, έχουν αρχίσει να χτυπούν τα καμπανάκια τόσο για τα εισαγόμενα κρούσματα, όσο και για τα εγχώρια.

Click4more Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα μπορεί να είναι σοβαρότερο από το πρώτο – Οι σπινθήρες που πρέπει να σβήσουμε

Κατά τον γνωστό λοιμωξιολόγο, η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική. «Αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή και το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών.

Η μάσκα είναι καλό μέτρο και ζητάμε να καθιερωθεί παντού. Αλλού η σύσταση για τη χρήση μάσκας ήταν αυστηρή, αλλού όχι τόσο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε τη μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, στα πολυκαταστήματα, παντού.

Μέχρι τώρα στα σούπερ μάρκετ, ήταν σύσταση. Εμείς λέμε τώρα, να γίνει υποχρεωτική η χρήση της. Βλέπουμε ότι δεν τηρείται η χρήση της μάσκας. Εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι από εδώ και πέρα», είπε.

Ο Μάριος Λαζανάς, ερωτηθείς μήπως υπήρξε βιασύνη στο να επιτραπούν ξανά π.χ. τα πανηγύρια, τα οποία απαγορεύτηκαν έως τέλος Ιουλίου και δεν αποκλείεται η απαγόρευση και τον Αύγουστο, «Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα γυμναστήρια μέσα στο καλοκαίρι; Ήταν τέτοια τα επιδημιολογικά στοιχεία, που μας επέτρεψαν να ανοίξουμε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναυλίες, σινεμά κτλ», τόνισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις