Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Συνταγή καταστροφής” ο συνωστισμός – “Ο κορονοϊός μεταδίδεται σαν πυρκαγιά”

“Συνταγή καταστροφής” ο συνωστισμός – “Ο κορονοϊός μεταδίδεται σαν πυρκαγιά”
photo intime

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ και ο κίνδυνος δεν έχει περάσει τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικός Σύψας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως “δεν υπάρχει τουρισμός με απόλυτη ασφάλεια, όταν ανοίγουμε τα σύνορά μας, όταν περιμένουμε τουρίστες τότε αναλαμβάνουμε ένα ρίσκο. Πιστεύω όμως ότι το ρίσκο είναι λελογισμένο και μπορούμε να το πάρουμε για να μην καταρρεύσει η οικονομία”.

Click4more: Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σε 24 ώρες! Κανένας νέος θάνατος

Επειδή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την επιβίβαση των τουριστών στο αεροπλάνο θα επικεντρωθούμε στα δικά μας μέτρα τα οποία είναι ένα δειγματοληπτικό τέστινγκ από ορισμένες χώρες και τουρίστες όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο αλλά κυρίως στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που αυτή τη στιγμή τοποθετείται και περιλαμβάνει γιατρό σε κάθε ξενοδοχείο, τέστινγκ που δεν είναι διαθέσιμο σε όλους, τοπικές δομές υγείας που αναλαμβάνουν να απομονώνουν το κρούσμα, να κάνουν την ιχνηλάτηση και έτσι να μη υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα έχουμε εκτατεμένα lockdown στις τουριστικές περιοχές”, εξήγησε ο κ. Σύψας αναφορικά με τον τρόπο αλλά και το ρίσκο που αναλαμβάνει η χώρα με το άνοιγμα στον τουρισμό.

Αναφορικά με τα πάρτι και τον συνωστισμό στα μπαρ ο κ. Σύψας ήταν σαφής και καθόλου …καθησυχαστικός.

Ο συνωστισμός είναι συνταγή της καταστροφής. Ο κορονοϊός όταν υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός μεταδίδεται σαν πυρκαγιά. Ένας μολυσμένος άνθρωπος μπορεί να μολύνει έως και 100 άλλους ανθρώπους γύρω του. Κοιτάξτε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Θράκη. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ο,τι έγινε πριν από 14 ημέρες, την περίοδο του Ραμαζανίου όπου μουσουλμάνοι συμπολίτες μας συγχρωτίστηκαν, γιόρτασαν, γλέντησαν και αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα αποτελέσματα που ανάγκασαν την Πολιτεία να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε πολλά χωριά και ενδεχομένως σε πόλεις της Ξάνθης”.

Η Πολιτεία θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, θα επιβάλλει πρόστιμα, θα στείλει ανθρώπους να επιβλέπουν αλλά αν ο πολίτης δεν έχει καλή συμπεριφορά θα έχουμε συνέπειες. Δεν υπάρχει περίπτωση πολίτες να συνωστίζονται και να μην δούμε τις συνέπειες. Όχι αμέσως, αλλά μετά από δυο εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα θα δούμε πως θα πληρώσουμε αυτή τη συμπεριφορά”, κατέληξε ο κ. Σύψας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις