Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά – Ομιλία Κουτσούμπα

Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά – Ομιλία Κουτσούμπα

Μεγάλη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα το ΚΚΕ με ομιλία του γγ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Έγιναν μάλιστα και οι προσυγκεντρώσεις των κομματικών οργανώσεων και έχουν ήδη κατευθυνθεί στο Σύνταγμα.

Στην Παλιά Βουλή έγινε η προσυγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων σε Τηλεπικοινωνίες, Τουρισμός – Επισιτισμός, Βιομηχανία, Μεταφορές, Εμπόριο – Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες, Βορειοδυτική Αττική, Δυτική Αθήνα, Κατασκευές, Νοτιοδυτική Αθήνα.

Από τα Προπύλαια οι κομματικές οργανώσεις σε ΑΕΙ – Έρευνα, Εκπαιδευτικοί, Υγεία – Πρόνοια, Δικηγόροι, Βόρεια Αθήνα, ΜΜΕ, Ανατολική Αθήνα ξεκίνησαν προς το Σύνταγμα.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ γράφει: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή».

«Η εκμετάλλευση δεν ”διευθετείται”, καταργείται», γράφουν τα τεράστια πανό που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Συγκέντρωση στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Στην κεντρική του ομιλία το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς χαρακτήρισε ” αντεργατικό” το νομοσχέδιο , υποστηρίζοντας ότι “πατάει πάνω” σε άλλες αντεργατικές προβλέψεις και νόμους “προηγούμενων κυβερνήσεων” και κάλεσε την κυβέρνηση να μην το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ενώ έβαλε ιδιαίτερα ενάντια στις ρυθμίσεις του χρόνου διευθέτησης του ωραρίου εργασίας.

“Οι εργαζόμενοι δε δουλεύουν υπερωρίες, για να μην τις πληρώνονται. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες, από ανάγκη. Σε αυτήν την ανάγκη, πατούν οι εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο για να αυξάνουν τα κέρδη τους” τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε : “Όμως, η δύναμη των εργαζομένων δεν βρίσκεται στην ατομική σύμβαση και στην ατομική ευθύνη, βρίσκεται στη συλλογικότητα, στα συνδικάτα…Ο νόμος τους ακόμη κι αν ψηφιστεί θα καταργηθεί στην πράξη… Εδώ είναι Ελλάδα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ. Υπάρχει το ΚΚΕ”.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί βουλευτές, συνδικαλιστές, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις