Ελλάδα

Συντάξεις: Έρχεται “τσεκούρι” έως και 25% από το 2019!

Οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που όπως φαίνεται θα κληθούν να πληρώσουν τη… λυπητερή της συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας. Η κατ’ αρχήν συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μετά το Πάσχα προβλέπει μεταξύ άλλων, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό μεταφράζεται σε μειώσεις στις συντάξεις που καταβάλλονται μέχρι έως και 25% από την 1η Ιανουαρίου του 2019! Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μια διαχωριστική γραμμή. Αυτή θα μπεί για όσους παίρνουν 1.000€ ή 1.200€ κύρια και επικουρική σύνταξη.

Στόχος είναι να προστατευθούν από τις μειώσεις οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Όμως όσοι παίρνουν συντάξεις από 1.000 και πάνω (κύρια και επικουρική) θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των νέων περικοπών που έρχονται από το 2019.

Στους μεγάλους χαμένους συγκαταλέγονται και όσοι έχουν συμπληρώσει λίγα χρόνια ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι δημόσιοι υπάλληλοι με 35ετια, οι γιατροί του ΕΣΥ καθώς επίσης οι ένστολοι και οι Πανεπιστημιακοί.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για ιατρείο «φάντασμα» σε βίλα – «Μαϊμού» γιατρός «καθάριζε τις τοξίνες από το αίμα» για 6.000 ευρώ
Γυναίκα καταγγέλλει ότι άνδρας που παρουσιαζόταν ως ειδικός παθολόγος ολιστικής ιατρικής πρότεινε στον σύζυγό της πλασμαφαίρεση - «Το αίμα του ήταν μολυσμένο»
Γιατρός 9
Απαλλάσσεται ο επιχειρηματίας που είχε καταγγείλει ο Σπύρος Μαρτίκας για απάτη – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
Δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονταν ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος - Τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους κρατούνται στον Κορυδαλλό
Περιπολικό