Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Συντάξεις: Νέος τρόπος υπολογισμού, μεγαλύτερες οι μειώσεις!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα νούμερα, ειδικά αυτά τα οποία αναφέρονται στις απαιτήσεις για περιορισμό δαπανών, δείχνουν το μέλλον των συντάξεων. Οι μειώσεις πρέπει να θεωρούνται βέβαιες με το νέο ασφαλιστικό που είναι στα σκαριά.

Ήδη συστήνεται υποεπιτροπή της περιβόητης επιτροπής σοφών με στόχο ένα σχέδιο για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όλα τα Ταμεία και όλους τους ασφαλισμένους. Τι θα σημάνει αυτό; Σίγουρα την απώλεια “προνομίων” για κάποιους και φυσικά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα ταμεία μειώσεων. Θεωρείται βέβαιο κατά πολλούς ότι οι πρώτοι που έχουν να χάσουν είναι οι υπάλληλοι δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Ο υπολογισμός της σύνταξης με βάση τον τελευταίο μισθό, την καλύτερη πενταετία ή διετία όπως και τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του μισθού ως και άνω του 70% που εξακολουθούν να λαμβάνονται υπόψη για τον χρόνο ασφάλισης έως το 2010 όλα δείχνουν ότι αλλάζουν προς το χειρότερο για τους ασφαλισμένους. Ταυτόχρονα μπαίνουν στο στόχαστρο τα διαφορετικά ποσοστά των εισφορών ανά Ταμείο και το διαφορετικό καθεστώς ασφάλισης όπως αυτά σε ΟΓΑ και ΝΑΤ. Με τη θέσπιση ενιαίων εισφορών αυτομάτως οι εισφορές σε ΝΑΤ και ΟΓΑ θα αυξηθούν, ενώ με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στις εισφορές θεωρούνται βέβαιες και οι μειώσεις στα ποσά των συντάξεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε