Ελλάδα

Συντάξεις: Πρόστιμο 100 ευρώ στους συνταξιούχους που πήραν αναδρομικά από τον ΕΟΠΥΥ!

- Από τη μια δίνει και από την άλλη τα παίρνει πίσω το κράτος - Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο για όσους πήραν αναδρομικά από τον ΕΟΠΥΥ - Έπρεπε, βάσει νόμου, να έχουν δηλωθεί ως εισόδημα με τις συντάξεις των περασμένων ετών - Μόνο με ρύθμιση δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο στην εφορία οι συνταξιούχοι
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και προβλέπει πρόστιμο. Η κυβέρνηση έδωσε πίσω τα χρήματα που παράνομα είχαν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους, όμως τώρα κάθε συνταξιούχος κινδυνεύει με πρόστιμο 100 ευρώ!

Ο κρατικός παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, όπως επισημαίνουν οι φοροτεχνικοί, οι οποίοι ζητούν και άμεση λύση ώστε επιβληθεί στους συνταξιούχους πρόστιμο χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάνει την παραμικρή παρανομία.

Που βρίσκεται το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι τα χρήματα που εισέπραξαν αναδρομικά οι συνταξιούχοι βάσει του νόμου θα πρέπει να δηλωθούν ως εισόδημα για τα έτη που αντιστοιχούν.

Αυτό μετά την επιστροφή σημαίνει ότι κάθε ένα συνταξιούχος θα πρέπει να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση. Ωστόσο ο νόμος προβλέπει πρόστιμο για εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση ως 100 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και έτσι όσοι εισέπραξαν αναδρομικά κινδυνεύουν να χάσουν πολλά ή τα περισσότερα από αυτά.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα για να μην βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι … κατηγορούμενοι θα είναι να υπάρξει ρύθμιση ώστε τα αναδρομικά να περνούν ως εισόδημα στην φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους κατά το οποίο εισπράτονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Άρχισα και τον χτύπαγα για να φύγει» λέει η υπάλληλος ζαχαροπλαστείου στη Νίκαια που έδιωξε τον ληστή με σφουγγαρίστρα
«Ήταν μεγάλος σε ηλικία, και έτσι πήρα το θάρρος, βγήκα από τα ψυγεία και κατευθύνθηκα προς το ταμείο και για καλή μου τύχη είχα αφήσει εκεί τη σφουγγαρίστρα» λέει η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου
Η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου