Ελλάδα

Συντάξεις: Τέλος μέσα στον Αύγουστο όλες οι πρόωρες – Να κοπεί άμεσα το ΕΚΑΣ θέλουν οι δανειστές

Άμεσα να έρθουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό απαιτούν οι δανειστές που θέλουν οι πρόωρες συντάξεις να πάρουν τέλος, ενώ ζητούν περικοπή του ΕΚΑΣ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Μαύρα είναι τα μαντάτα για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με την τετράδα των δανειστών να απαιτεί οι αλλαγές να έρθουν άμεσα και να μην υπάρξουν σταδιακές αλλαγές σε βάθος χρόνου όπως σχεδιάζει η ελληνική πλευρά.

Έτσι χιλιάδες ασφαλισμένοι, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο και ίσως πριν την υπογραφή της συμφωνίας να χάσουν το τρένο της συνταξιοδότησης και να δουν ότι πρέπει να παραμείνουν στη δουλειά από και 15 έτη περισσότερο.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μητέρες ανηλίκων που δεν έχουν πιάσει το ηλικιακό όριο που απαιτεί ο υπάρχον νόμος ενώ συνολικά αναμένεται να θιγούν περίπου 150.000 άτομα.

Διασώζονται περίπου 15.000 άτομα που έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα αλλά και άλλοι 130.000 ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και πιάνουν και το όριο ηλικίας αλλά και τα έτη ασφάλισης που απαιτούνται.

Παράλληλα όμως και για όσους έχουν το δικαίωμα να βγουν πρόωρα έρχεται μεγάλη μείωση στο ποσό της σύνταξης με ποινή 16% κατά τη μεταβατική περίοδο ως την πλήρη σύνταξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5