Ελλάδα

Σύψας: Αν η κατάσταση το επιβάλλει θα εισηγηθούμε περιορισμό για τους άνω των 65

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών τόνισε ο Νίκος Σύψας σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας ανέφερε πως το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ανακοινώθηκαν 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
H στιγμή της έκρηξης σε κτίριο στην Πλάκα, πανικόβλητοι τρέχουν πελάτες ξενοδοχείου - Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο
Το κτίριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη έχει διαλυθεί πλήρως ενώ υπάρχουν θραύσματα και συντρίμμια σε μεγάλο κομμάτι του δρόμου - Πληροφορίες για δύο ηλικιωμένους που αγνοούνται - «Σώθηκα από θαύμα» λέει αυτόπτης μάρτυρας
Έκρηξη στην Πλάκα
ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για τη νέα εποχή του νερού
Με το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της, έργα στρατηγικής σημασίας και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, η ΕΥΔΑΠ επιταχύνει τον μετασχηματισμό των υποδομών και διευρύνει τον ρόλο της στη διαχείριση του υδατικού κύκλου
Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, Πηγή: Αρχείο ΕΥΔΑΠ
Έκρηξη στην Πλάκα: Κατέρρευσε κτίριο στην οδό Λυσικράτους – Απεγκλωβίστηκαν δυο γυναίκες, τραυματίστηκε περαστικός
Σείστηκε η περιοχή από την ισχυρή έκρηξη - Έχουν υποστεί ζημιές 8 αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο κτίριο που κατέρρευσε
Έκρηξη στην Πλάκα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
40
Ανοίγουν τα στόματα των υπαλλήλων του ιατρείου όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Το «διάσημο» πελατολόγιο της οδού Καρνεάδου
Όλα δείχνουν ότι συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές και περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβαιναν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης 21