Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σύψας: Μπαίνουμε στο κρίσιμο σημείο για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός! Βάλτε πλάτη

Σύψας: Μπαίνουμε στο κρίσιμο σημείο για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός! Βάλτε πλάτη

Ανάσταση και Πάσχα στο μπαλκόνι γιατί οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας» προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Η Ελλάδα «μετρά» 39 νεκρούς, 1.156 κρούσματα και 69 ανθρώπους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ από τον κορονοϊό. Με το νέο μεγάλο στοίχημα να είναι τα γηροκομεία (σ.σ. αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην χθεσινή ενημέρωση) για να μην εξαπλωθεί εκεί ο κορονοϊός, όλα δείχνουν πως η χώρα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή.

Click4more Μεφλοκίνη: Το φάρμακο για την ελονοσία που μπορεί να φανεί ευεργετικό για τον κορονοϊό

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και ο γνωστός καθηγητής έκανε έκκληση στους πολίτες να μη χαλαρώσουν. Ο κορονοϊός, όπως και όλες οι επιδημίες, είναι απρόβλεπτος και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.  

Θα μπούμε σε δύσκολα νερά τις επόμενες μέρες, τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (30.03.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Εκτίμησε ότι η κορύφωση θα έρθει στα μέσα με τέλη Απριλίου, αλλά μέχρι τότε θα πράγματα ίσως να είναι δύσκολα. «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας» είπε ο Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την ελπίδα η κορύφωση να είναι τέτοια που να αντέξει το ΕΣΥ.

Click4more Τσιόδρας: Πότε θα πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ για τον κορονοϊό

«Το καλό σενάριο είναι ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση, εκεί θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης» τόνισε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, σημειώνοντας ότι «ελπίζω μέσα στον Μάιο να αρχίσουμε να συζητάμε για άρση των μέτρων», όσο κι αν αυτό είναι απρόβλεπτο να το συζητάς σε μια επιδημία.

«Τώρα είναι η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας. Είναι το κρίσιμο σημείο να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά καλώ τους πολίτες να βάλουν όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το Πάσχα; Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Μεγάλη εβδομάδα σπίτια μας, Ανάσταση στα μπαλκόνια μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις